A kormány tegnap döntött, hogy másfél milliárdos összegben kap támogatást városunk.

Kedves Bajaiak!
Mit gondolnak mire kapjuk ezt a pénzt?
Munkahelyteremtésre?
Kétszer kétsávos útra, amelyen az autópályát biztonságosan és gyorsan elérhetjük?
Vasúti felüljáróra, hogy ne mi legyünk az egyetlen város aminek a belvárosának szélén vasúti átkelő nehezíti a forgalmat?
A várost elkerülő körgyűrű befejezésére, hogy csökkenjen a város teherautóforgalma?
Élményfürdőre ötven méteres uszodával, hogy ne közeli városokba (Szekszárd, Kiskunmajsa, Mórahalom, Mohács...) kelljen menni ezekért?
Arra, hogy a város elképesztő állapotú utcáit felújítsák?
Vagy mozit, szinházépületet hozzanak a városba?

jelky_te_r_baja.jpg
Nem. Nem fogják kitalálni. Körforgalomra kaptuk.
Hiába a rossz tapasztalat az Árpád téren a piacnál a közlekedést nehezítő és az útpálya meredekségét növelő körforgalommal.
Hiába a rossz tapasztalat a Csermák téren a buszpályaudvari körforgalommal, ahol a forgalmasabb időszakokban dugó alakul ki. Ez elkerülhetetlen következménye annak ha két nehezen összeférhatő rendszert: a közlekedési lámpákat és a körforgalmat vegyítik.
A most bejelentett Jelky-téri körforgalom is két közlekedési lámpa által szabályzott kereszteződés közé kerül. Olyan helyre ahol többé-kevésbé működik a zöldhullám.
Időben szólok: ez ismét egy pazarló, az emberek életét meg nem könnyítő, drága beruházás lesz. De biztos szép.

2014-2020-as évekre vonatkozó uniós pályázati támogatásokból Baja Város Önkormányzata 2018-ig nulla, azaz 0 Ft-ot tudott lehívni. Zsigó Róbert miután megérezve a kampányt aktivizálta magát és előjött egy ígérettel.

Zsigó Róbert 1998 óta, húsz éve országgyűlési képviselője városunknak és térségének. Ebből 12 évet kormányon volt. Ennyi idő után nem ígéretre lenne szükség, hanem az eredmények bemutatására. Összevetve mondjuk azzal, hogy más országgyűlési képviselők húsz év alatt mennyi pénzt szereztek a városaiknak. 
A tegnapi napon hozta nyilvánosságra a fidesz-kdnp az országgyűlési listasorrendjét
Zsigó Róbert az 53-ik. Harminc éves fidesztagság, húsz éve országgyűlési képviselőség után.

Ikotity

Címkék: Zsigó választási ígérgetés körforgalom Baján Jelky tér komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ikotity.blog.hu/api/trackback/id/tr8613708800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása