Új trend hódít a kormánypárt környékén: miután kifogytak a dakota közmondásokból, a Bibliából kezdtek idézni. Akár még örömteli is lehetne a fordulat, ha nem istenkáromlásba hajlana ez a hóbort.

pocs2.jpg
Pócs János, a Fidesz országgyűlési képviselője a 2018-as költségvetés vitájában szokásos politikai fordulatok mellett új elemként bedobott egy szentírási idézetet, amiben minden van, aminek semmi keresnivalója nem lenne ott: Júdás, Messiás, szegények. Csak épp az üzenetnek nem sok köze van a politikai térhez, amiben az elhangzott. Íme, a felszólalás vonatkozó része:

"Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Kérem, engedjék meg, hogy hozzászólásomat a magam részéről egy bibliai idézettel zárjam! Tekintettel arra, hogy a vitában folyamatos az olykor demagóg megközelítés, hogy miért fontos, miért pont erre, mennyivel fontosabb volna másra a költségvetési forrásokat fordítani, kérem, engedjék meg, hogy véleményem szerint a pontosan idevágó János evangéliumából idézzek korabeli szóhasználattal!
"Mária azért elővévén egy font igazi, drága nárdusból való kenetet, megkené Jézus lábait, megtörlé annak lábait a saját hajával; a ház pedig megtelék a kenet illatával. / Monda azért egy az ő tanítványai közül, Iskáriótes Júdás, Simonnak a fia, a ki őt elárula vala: / Miért nem adták el ezt a kenetet háromszáz dénáron, és miért nem adták a szegényeknek? / Ezt pedig nem azért mondá, mert valaha neki a szegényekkel volna gondja, hanem mivelhogy tolvaj vala, és nála vala az erszény, és amit abba tesznek vala, azt ő elcsené. / Monda ezért Jézus: Hagyj békét néki; az én temetésem idejére tartogatta ő ezt. / Mert szegények mindenkor vannak veletek, én pedig nem mindenkor vagyok veletek."
Tisztelt Képviselőtársaim! Ezen idézet jegyében szeretnék tisztelettel és főhajtással tartozni mindenkinek, aki a magyar gazdaság részéről hozzájárult ahhoz a stabil költségvetéshez, amelynek köszönhetően meggyőződésem szerint minden ember jobban fog járni a következő évben."

na_rd.jpg

Ha Pócs János érti, mit is mondott ezzel, és tudatosan idézte e sorokat a Bibliából, akkor azt kell gondolnunk, hogy a Fidesz-KDNP kormányzat magasról tesz a szegényekre. Hogy a kormány önmagát, vagy saját baráti körét tekinti-e mindeközben Messiásnak, gyakorlatilag mindegy, hiszen tudjuk, látjuk, ahogy Mészáros Lőrinctől Vajna médiagurun át Kuna Tiborig úgy ömlik a "kenet" a narancsba öltözött "megváltóknak", hogy nincs ember, aki képes lenne számon tartani a hömpölygő milliárdokat.

E tény önmagában is elég gyalázatos, de Pócs képviselő valamiért helyesnek érezte, hogy az eszetlen (elnézést, dehogyis, eszes az eléggé) pénzszórást egy szent könyvből való idézettel próbálja keresztényi cselekedetnek beállítani.

Nem találok erre jobb kifejezést: Isten mentsen bennünket az ilyen álszent politikusoktól! Azoktól, akik nem csupán szétlopják az országot, a jövőnket, de még hosszúra engedett imaszíjjal kürtöltetnek is maguk előtt, hogy lássák az emberek, mennyire... Mennyire farizeusok ők.

Isten nevét hiába ne vedd - évezredes parancs Isten népe számára. Vajon ezt a felhívást olvasta-e, érti-e Pócs János? Ha eljutott odáig, sokunk örömére szolgálna, ha megpróbálná be is tartani.

Ikotity István

Ikotity

Címkék: keresztény Fidesz Jézus Krisztus Pócs János Képmutatók Farizeusok komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ikotity.blog.hu/api/trackback/id/tr212546993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása