Míg az országos közmédia csatornái (MTV, MR) elfogultak ugyan, saját szájízük szerint és nem túl objektíven tájékoztatnak, mégis a játékszabályok szerint helyt adnak az ellenzéki megszólalásoknak.

Sok városban a helyi médiát kiszervezték, 100%-os önkormányzati tulajdonú cégekbe, mely ezáltal nem minősül közmédiának. Nem kell az objektív tájékoztatás mércéit szem előtt tartaniuk.

Így van ez szülővárosomban - Baján is. A Bajamarketing Kft üzemelteti a helyi televíziót (Bajai Televizió), rádiót (Bajai Rádió), kétheti magazint (Bácskai Napló) valamint a www.baja.hu portált is.
(Érdekesség még, hogy a Bajamarketing Kft felügyelőbizottságába öt éve nem engednek ellenzéki képviselőt)

Az elfogultság igazolásául remek kigyűjtés (ide kattintva olvasható) a 2014-ben megjelent Bácskai Naplókat elemezte, melyben 217 alkalommal jelent meg kormánypárti képviselő neve, míg ellenzéki képviselőké mindössze 6-szor. A lapban megjelent fényképeken 182-szer szerepel kormánypárti képviselő, ellenzéki egyszer sem. A helyi televízióban sem sokkal jobb az arány.

4942ff5ac2fa4f060a42a7aac27afb74.png

Forrás: www.sugopart.hu


A múlt héten újabb rekordot sikerült beállítani a helyi médiának:
Sajtótájékoztatót tartottam a magaspartfal átadását követő második héten, és az ez idő alatt lezajlott jelentős állagromlásról számoltam be (ide kattintva megtekinthető egy korrekt híradás), a mondandómat azonban a Bajai Televízióban és a baja.hu-n teljesen kiforgatták.
Öröm az ürömben, hogy végre, először sikerült bekerülni a helyi hírekbe. 

Az alábbi linkeken megtekinthető, hogy éppen az ellenkzőjét hozta ki belőle a Bajamarketinges média.
A www.baja.hu-n megjelent cikk címe is eképp szól: Biztonságban a parti házak  (ide kattintva megtekinthető)
biztonsagban.jpg

Forrás: www.baja.hu


A Bajai Televízió híradójából  (ide kattintva megtekinthető) is csak azt tudhatták meg a nézők, hogy én idézem: "a magaspartfal kivitelezését illettem kritikával" a híradás nagy részében egy városházi munkatárs mondta el, hogy minden a legnagyobb rendben van még a jövő hét folyamán kijavításra kerülnek. Ez a jövő hét épp most telt le. A helyzet csak rosszabbodott.


A nagy mennyiségű szemét közben ott pihen a partfalban.
 

 

 

Ikotity

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ikotity.blog.hu/api/trackback/id/tr208021853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása