Nem gondoltam, hogy ekkora hullámokat fog vetni egy kis csokipapír nagy országunkban. Amikor ezeket a sorokat írom, a licit 27 beérkezett ajánlatnál és 71 ezer forintnál áll.

Eredetileg arra szerettem volna fordítani a beérkezett összeget, hogy az asztalára letett csokitáblákkal emlékeztessük a miniszterelnököt a következő időszakban is arra az ijesztő cinizmusra, amivel reagált a Parlament előtt tüntetők problémáira. 

A Lehet Más a Politikával éppen az ilyen cinikus hozzáállás, a cinizmusra épülő, egyre több károsultat maga mögött hagyó rendszer ellen küzdünk. Természetesen ebben nem merülhet ki a parlamenti munkánk, de ez nem is áll fenn, hiszen mind az öt LMP-s ott van a 12 legaktívabb parlamenti képviselő közt.

Ilyen apróságokkal is igyekszünk rámutatni Orbán-rendszer fonákságaira. A gyűlöletnél, indulatoknál sokszor erősebb hatása van egy görbe tükörnek. Ezért indítottam az aukciót is. Hogyan lehetne másképp reagálni arra, hogy az ülésről elkéső miniszterelnök fogja a figyelmeztetésként és könyörgésként elé tett tábla csokit, feltépi a fogával, majd – egyébként a házszabállyal ellentétesen – elkezdeni enni, miközben éppen azokat teszi tönkre, akiket a csokoládé papírján láthatott?

A beérkezett ajánlatok alapján viszont úgy döntöttem, hogy ekkora összegnek már jobb helye lesz azoknál, akik a kormány újabb károsultjai lettek a csokoládéevős szavazás következtében. Bár sokan javasolták eddig is a jótékonykodást, először azért nem ezt választottam, hogy ne a szokásos szenzációhajhászásban merüljön ki az ügy. Azóta viszont felvettem a kapcsolatot az akció kezdeményezőivel, a Dohányipari és Dohánykereskedelmi Dolgozók Szakszervezetével, akik nyitottak voltak a felajánlásra. Az aukcióból beérkező összeget teljes egészében átutalom a szakszervezet részére, akik azt elkülönítetten fogják kezelni, és amikor megszűnnek a jelenlegi értékesítési hálózatok, és létrejön a központi dohányelosztó, a károsult, munkájukat vesztett munkavállalók támogatására fogják fordítani. További támogatásokat is tudnak fogadni, érdemes keresni őket.

Még valami: közzéteszem a videót a csokipapír megszerzéséről. Felmerült ugyanis, hogy ezt nem is Orbán hanem Semjén kapta. Ami biztos: együtt fogyasztották el. Egyébként hogyan is lett volna bátorsága a miniszterelnök-helyettesnek a főnöke asztalára dobni a szemetet? A videóból látható hogy az ülés végén Orbán Viktor asztalán volt a csokipapír.

 

Ikotity

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ikotity.blog.hu/api/trackback/id/tr976991423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása